Wat is een plakspiegel?

Een plak spiegel is een spiegel die u tegen de ondergrond aan kunt plakken. Bij een reguliere spiegel moet u vaak in de muren boren om hem op te hangen, bij een plakspiegel is dit niet nodig. Bent u op zoek naar een spiegel, maar bent u bang om uw muren te beschadigen? Dan is een plak spiegel dus een ideale oplossing voor u. Een plak spiegel is niet alleen populair omdat hij heel handig is, maar het heeft ook een strakke uitstraling. Doordat deze spiegels meestal geen lijst hebben zien ze er modern uit.

Hoe bevestig je een plak spiegel?

De spiegel plakt als het ware vast aan de muur, zoals je aan de naam zelf al kunt horen. De spiegel blijft aan de ondergrond vast plakken, omdat de spiegel met spiegellijm of spiegelkit aan de ondergrond wordt gemonteerd. Doordat deze spiegellijm speciaal gemaakt is voor het bevestigen van plak spiegels kan het de spiegel niet aantasten. U kunt ook voor een ophangsysteem kiezen. Met een ophangsysteem kunt u de spiegel zowel horizontaal als verticaal neerhangen. Een plak spiegel hoeft niet perse aan de muur bevestigt te worden. Het kan op vrijwel alle ondergronden bevestigd worden. Denk hierbij aan de binnen- of buitenkant van uw kastdeur of kamerdeur.

Verschillende soorten plak spiegels

Er bestaan net als van gewone spiegels ook verschillende soorten plak spiegels. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Er zijn bijvoorbeeld rechthoekige plakspiegels. Deze spiegels zijn handig als u uw hele outfit wilt bekijken. Ook de ronde plak spiegels zijn de laatste tijd erg populair. We zien deze spiegels vaak in badkamers terug. De spiegels hangen dan vaak boven het badkamermeubel, omdat dit een erg handige plek is voor een spiegel. De spiegels zijn er zelfs in hele kleine formaten. We zien steeds vaker dat mensen een aantal van deze kleine spiegels naast elkaar ophangen zodat ze zelf een patroon kunnen creëren. Er is dus keuze genoeg!