Hoeveel kost je salarisadministratie uitbesteden?

Je bedrijf wordt gerund door jou en je werknemer. Je bent hier druk mee bezig en je moet altijd maar van alles regelen. Dingen uitbesteden, dat kan een goed idee zijn om je wat tijd en energie te besparen. Één van de eerste dingen die mensen dan vaak vragen is: ‘Hoeveel kost dat eigenlijk?’. Dat is geen gekke vraag. Wij gaan je vandaag hier een beetje mee op gang helpen en vertellen je hoeveel je salarisadministratie uitbesteden kost. Dit hangt af van meerdere factoren die we allemaal met je bespreken in deze blog. Ben je benieuwd hoe het kostenplaatje er voor jou komt uit te zien? Lees dan snel verder, wellicht kom je er wel achter dat je op het een en ander kunt besparen met je salarisadministratie uitbesteden. 

Service en salarisadministratie uitbesteden

Het eerste waar je aan moet denken als je wilt kiezen voor je salarisadministratie uitbesteden, is de mate van service die je van een salarisadministratiekantoor vraagt. De mate van service die door een salarisadministratiekantoor wordt geboden, heeft een grote invloed op de kosten. Sommige bedrijven kiezen voor een volledige uitbesteding van hun salarisadministratie, terwijl andere bedrijven slechts enkele diensten uitbesteden. Hoe uitgebreider de dienstverlening, hoe hoger de kosten. Dit kun je dus zelf in de hand houden en aanpassen naar wens, misschien wil je zelf wel wat doen. 

Ook de complexiteit van de salarisadministratie heeft een grote invloed op de kosten van het uitbesteden. Bedrijven met een eenvoudige salarisadministratie, bijvoorbeeld met weinig variabelen zoals commissies, overwerk, bonussen, of verschillende ploegendiensten, kunnen relatief goedkoop worden uitbesteed. Bedrijven met een complexe salarisadministratie, bijvoorbeeld met veel verschillende arbeidsvoorwaarden, wettelijke verplichtingen of fiscale regelingen, betalen meestal meer voor hun salarisadministratie uitbesteden.

Grootte van je bedrijf en salarisadministratie uitbesteden

Het volgende waar je aan zult moeten denken wat betreft de kosten van je salarisadministratie uitbesteden, is de grootte van je bedrijf. Het tarief voor het uitbesteden van salarisadministratie is vaak gerelateerd aan de grootte van het bedrijf. Bedrijven met meer werknemers betalen meestal meer dan kleinere bedrijven vanwege de complexiteit van de salarisadministratie. Bovendien hebben grotere bedrijven vaak meer aangepaste salarisadministratie service nodig die meer tijd en expertise vereisen. Hoewel het absolute getal wel hoger is, zijn de kosten vaak relatief gezien lager.

Resterende factoren

Er zijn ook nog andere factoren die resteren als je kijkt naar de kosten van je salarisadministratie uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan de lokale wetgeving en regelingen. De lokale wetgeving en regelingen kunnen de kosten van het uitbesteden van salarisadministratie beïnvloeden. Bedrijven die in verschillende landen opereren of die werknemers hebben met specifieke arbeidsvoorwaarden, zoals expats, moeten mogelijk extra betalen voor gespecialiseerde salarisadministratie diensten om aan de lokale wetgeving te voldoen. Ook de gebruikte technologie kan de kosten van het uitbesteden van salarisadministratie beïnvloeden. 

Sommige salarisadministratiekantoren bieden geavanceerde technologieën aan, zoals softwaresystemen, waarmee bedrijven hun salarisadministratie erg kunnen vergemakkelijken. Op deze manier wordt de inzet van arbeid verminderd en in veel gevallen dus ook de kosten. Dit kan allemaal onder ‘resterende’ factoren worden geschaard, maar deze aspecten mogen dus zeker niet worden vergeten. 

Advies op maat nodig? Vraag het aan de experts van Cbbs.nl