Tips om auto te rijden in de sneeuw

In Nederland komt het over het algemeen niet heel vaak voor dat het sneeuwt. Mocht het nu toch een strenge winter worden, of ben je van plan om binnenkort met de auto naar een land te gaan waar vaak wel een dik pak sneeuw ligt, dan is het handig om te weten waar je allemaal rekening mee kunt houden. 

Winterbanden aanschaffen

Misschien heb je al een auto, of wellicht ben je van plan om speciaal voor je vakantie een nieuwe auto aan te schaffen of er in het buitenland eentje te huren. In het tweede geval zou je ervoor kunnen zorgen dat je tegelijkertijd extra winterbanden erbij aanschaft. In de verschillende Europese landen gelden vaak allerlei andere regels voor wat betreft het gebruik van winterbanden. Houd daarmee rekening wanneer je ervoor kiest een auto te importeren, zoals bijvoorbeeld mogelijk is bij Automotiveimport (meer info over Automotiveimport kun je vinden op https://www.automotiveimport.nl). In sommige landen wordt er overigens gebruik gemaakt van verkeersborden om aan te geven of winterbanden verplicht zijn. Ook is er natuurlijk een hoop te vinden op internet. Er zijn winterbanden in alle soorten en maten, van verschillende fabrikanten. Zorg ervoor dat je je van tevoren goed inleest, alvorens je een aankoop doet. Je kunt natuurlijk ook informatie verkrijgen bij een garage bij jou in de buurt.

In de sneeuw rijden

Zorg dat je niet teveel gas geeft als er sneeuw ligt. Om slippen te voorkomen is het belangrijk dat je de koppeling langzaam loslaat. Verder wordt er vaak geadviseerd om zoveel mogelijk afstand te houden van andere auto’s, om botsingen te voorkomen. Neem voor de zekerheid warme spullen mee zoals handschoenen, dikke warme sokken en een dekentje. Extra eten en/of drinken kan ook fijn zijn; je weet nooit of je in een lange file terecht komt.