Link je aan de top

Als je eigenaar bent van een bedrijf en je hebt je eigen website of webshop, is het een belangrijk onderdeel dat consumenten je online kunnen vinden. Ook nog eens beter, als ze je gemakkelijk online kunnen vinden. Niet alleen is dit goed voor mensen die vaker bij je bedrijf terecht komen, maar kan het ook goed zijn voor mensen die eventueel wat minder bekend zijn met je bedrijf. Hoe meer je bezig bent met links, etc. hoe beter je online te vinden bent.

De kracht van linkbuilding

Voor linkbuilding is het belangrijk dat er gezocht wordt naar relevante links van andere websites, die toepasselijk zijn voor je eigen website. Het is namelijk niet de bedoeling dat er een boel links op je website terechtkomen, terwijl deze niks met jouw eigen bedrijf te maken hebben. Door het gebruik van linkbuilding komt jouw website op een hogere plek bij verschillende zoekmachines en komen er dus ook meer mensen bij de website terecht. Er bestaat dus linkbuilding voor websites maar ook linkbuilding voor webshops. Je wilt dus links van goed bezochte websites halen, denk bijvoorbeeld aan nieuwswebsites, omdat deze in eerste instantie al goed worden bezocht, waardoor het jouw site of shop ook een boost geeft. Om je webshop een boost te kunnen geven, kun je besluiten om teksten te schrijven die aansluiten bij wat jij verkoopt. In deze teksten kun je dan naar bepaalde dingen linken. 

Linkbuilding buiten Nederland

Linkbuilding is niet alleen een ding in Nederland en ook kun je geholpen worden om hiermee bezig te zijn als je ook bezoekers hebt die uit andere landen komen. Denk bijvoorbeeld aan linkbuilding Engeland. Linkbuilding in Engeland is niet lastig en kent verschillende mogelijkheden. Als je hiermee aan de slag wilt gaan, is het van groot belang dat je goede Engelse teksten schrijft of laat schrijven. Seeders beschikt over Engelse tekstschrijvers die zowel persberichten, blogberichten als artikelen kunnen schrijven. Door de jaren heen is er al een groot linkprofiel ontstaan met links vanuit verschillende blogs, nieuwswebsites, etc. van Engeland. 

Laat het voor je doen

Je hoeft deze linkbuilding strategie niet per se zelf uit te voeren. Je kunt er namelijk voor kiezen om het te laten uitbesteden en het voor je te laten doen. Door het te laten uitbesteden laat je experts het werk voor je doen en kun je er zeker op vertrouwen dat het goed gaat en dat je meer kliks zult krijgen.