Handige projectmanagement apps

Er komen veel verschillende dingen kijken bij het managen van een project, denk aan planningen, deadlines, documenten, overleg, etc. Om die reden kan het handig zijn om alles overzichtelijk op één plek bij te houden, bijvoorbeeld door middel van een app. Er bestaan meerdere apps die projectmanagement een stukje makkelijker kunnen maken. In dit artikel worden er een aantal beschreven, zodat jij jouw project nóg beter kunt managen.

Wrike

In deze app kunnen deelnemers aangeven wie wat aan het project heeft gedaan en kunnen ze eveneens al hun opmerkingen en vragen kwijt. De app beschikt ook over een timer; op die manier hoeft men niet zelf ergens de tijd bij te houden maar kan men simpelweg de timer steeds aan en uitzetten. In de app vind je handige lijstjes, om alles overzichtelijk bij te kunnen houden. Deze app is echter niet helemaal gratis.

Freedcamp

Freedcamp staat bekend als één van de beste apps. En gelukkig is deze app gratis! Je krijgt daarentegen niet erg veel opslagruimte (20 MB), al is deze hoeveelheid wel voldoende voor kleinere projecten. Je kunt er overigens ook voor kiezen om te betalen voor wat meer opslagruimte. In de app kun je verschillende documenten en bestanden kwijt, kun je discussies aangaan en je vindt er een kalender waarin je alle deadlines kunt zetten. De app is erg gebruiksvriendelijk.

Asana

Deze app lijkt qua indeling een beetje op Slack. Je kunt er bestanden in delen, deadlines opstellen en opmerkingen toevoegen aan taken. Fijn aan deze app is dat je de voortgang van de taak kunt bekijken, door middel van het tabblad ‘Progress’. Hierdoor blijft iedereen op de hoogte.

Tip: alvorens je aan de slag gaat met projectmanagement, kan het handig zijn allereerst een cursus projectmanagement te volgen. Klik hier voor meer informatie over zo’n cursus.