Daar gaan we weer: bedrijfssoftware voor dummies

bedrijfssoftware

Wat kan ik mogelijk nog zeggen over bedrijfssoftware dat niet al eindeloos is uitgemolken door al die andere blogs, vlogs, uiteenzettingen, essays, artikelen en proefschriften? Bedrijfssoftware is here to stay, zoals ze dat zo mooi zeggen. Waar denk je dat ik dit manuscript op typ op dit moment? Peuterspeelzaal Software? Nee, bedrijfssoftware.

Mijn eerste bedrijf

bedrijfssoftware

Het eerste bedrijf dat je binnenstapt zal misschien gebruik maken van software waar je niet helemaal bekend mee bent. Laat dat je niet afschrikken, alle software is te leren. Vraag eens aan collega’s welke software ze precies gebruiken en tot welk doeleinde.

Ik heb geen collega’s

Sommige bedrijven kiezen ervoor om alle collega’s de vervangen door software. Lekker productief misschien, maar het maakt de vrijmibo soms maar een deprimerende bedoeling. Bliep Bloep, zegt het softwarepakket tegen je, terwijl je in één teug je gin en tonic achterover slaat. Was dit waarom je bent gaan werken als spreadsheet inspecteur? Had je niet veel liever nog met je fluitje langs de zwembadrand gestaan als je dit had geweten? Achteraf is mooi praten, zeggen ze dan. Je kijkt naast je en krijgt een knipoog van powerpoint, een knipoog die de rillingen over je rug laat lopen. Je staat op en loopt naar de keuken om zelf nog een drankje in te schenken, maar de tonic is op, typisch.