Behandeling hielspoor

Hielspoor is een zeer vervelende aandoening die helaas de laatste jaren steeds vaker voorkomt. Dat het tegenwoordig meer voorkomt dan vroeger komt vooral omdat veel meer mensen sporten. Veel sporters gaan graag hardlopen of tennissen. Dat zijn sporten die hielspoor kunnen veroorzaken.

De plaats van hielspoor
Hielspoor ontstaat op de plaats waar de voetzoolpees vastzit aan het hielbeen. De voetzoolpees, wat een dikke band is, loopt onder de voet door. De pijn die je hebt, voel je hoofdzakelijk wanneer je loopt. Op het hielbeen kan er kalkafzetting ontstaan. Wanneer je nu te veel loopt of te veel snelle bewegingen maakt, tennissen, kunnen er door de kalk scheurtjes in de voetzoolpees ontstaan. Het zijn deze scheurtjes die de pijn veroorzaken.
Footlogics
Behandeling hielspoor
Vaak zal de pijn na een aantal maanden weer vanzelf verdwijnen. Wanneer dat niet het geval is, moet je naar de huisarts gaan. In veel gevallen zal een huisarts niet weten wat hij eraan zou kunnen doen. Hij zal je sporten aanraden waarbij je je voeten niet hoeft te belasten, zoals zwemmen. Ook zal hij voor de behandeling hielspoor je pijnstillers geven.

Inlegzolen kunnen helpen. Doordat je pijn hebt, ga je ook automatisch een verkeerde houding aannemen. Door de inlegzooltjes wordt de houding gecorrigeerd.

Soms wordt een operatie aangeraden. Dat is wel het in het uiterste geval. De kalk wordt weggehaald van het hielbeen en je na de operatie rust voorschrijven. De pees zal moeten genezen. Je moet zeker geen sporten meer beoefenen waarbij snelle bewegingen nodig zijn of hardlopen op een harde ondergrond.