Hoe ook jij je letselschade smartengeld kan terug eisen

letselschade smartengeld

De meeste mensen weten wel wat letselschade is, maar weet ook iedereen wat letselschade smartengeld is? Letselschade is de schade opgelopen in een ongeluk met een andere partij. Het gaat meestal over een ongeval op werk, in het verkeer of in een ziekenhuis. De schadevergoeding die je eruit krijgt gaat meestal om een vergoeding van de kosten die je ondervonden hebt door het ongeval. Veel mensen zullen echter misschien niet weten dat deze schadevergoeding niet alleen verwijst naar materiële schade opgelopen tijdens een ongeluk, maar ook naar immateriële schade.

letselschade smartengeld

Wat is smartengeld?

Deze immateriële schade is wat er vergoed wordt door letselschade smartengeld. Het is in feite een vergoeding voor alle schade die niet makkelijk in geld uit te drukken is. Denk hierbij aan de psychische problemen ondervonden door het ongeluk. Ook leed en pijn zijn vormen van immateriële schade die vergoed kunnen worden onder smartengeld. In tegenstelling tot materiële schade is het niet een kwestie van kosten optellen als het om smartengeld gaat. Pijn, leed en psychische klachten zijn immers niet in geld uit te drukken.

Wie kan mij helpen bij het berekenen?

Toch moeten deze vormen van schade wel in geld omgezet worden om vergoed te kunnen worden. Dit kan vrij ingewikkeld zijn. Daarom is het ook ten zeerste aan te raden om een schadekosten adviseur in te huren om deze kosten te berekenen. Dit zijn experts die getraind zijn in letselschade vergoedingen en jou kunnen bijstaan waar dat nodig is. Zeker een telefoontje waard dus.