Veilig leidinggeven

VCA vol

Met een VCA vol certificaat toon jij aan dat je bewust bent van de risico’s in je vak. Dit certificaat is bedoeld voor mensen die een leidinggevende functie hebben in vakgebieden waar risico’s aan verbonden zijn. Met een VCA vol certificaat kun je laten zien dat je aandacht hebt voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Zowel voor jouzelf als de mensen aan wie jij leiding geeft. Hoewel zo’n VCA vol certificaat niet verplicht is door de wet, geeft het je wel een streepje voor en is het een mooie aanvulling voor je CV.

VCA vol training

Op deze website vind je de trainingen die je kunt volgen voor het halen van je VCA vol certificaat. Deze trainingen zijn op verschillende manieren te volgen, maar eindigen allemaal met een examen. Nadat je dit examen hebt gehaald, ontvang je je VCA vol certificaat. Voor wie geen leidinggevende functie heeft of wil, zijn er VCA basis cursussen. Ook deze cursussen vind je op de website en eindigen met een examen. Een VCA certificaat, of dit nu voor de basis of vol training is, is altijd een mooie aanwinst en toont dat je je bewust bent van veiligheid en gezondheid op het werk. 

VCA vol

Drie manieren van training

Je kunt de VCA vol training op drie manieren volgen. Allereerst kun je kiezen voor de training in de vorm van e-learning. Je kunt deze training dus thuis achter je laptop of tablet volgen. Daarnaast is het ook een optie om een studieboek zelfstandig te gebruiken om te leren voor je VCA vol examen. Tot slot zijn er klassikale VCA vol trainingen. Deze zijn er op verschillende locaties. Het boek is iets goedkoper dan de e-learning en klassikale training is het duurst. Je eindigt altijd met een examen, dat je ook los van de training kunt doen.