Stoelen kopen – al eens over velvet nagedacht?

Stoelen kopen van chique velvet, een goed idee? Stoelen zijn afgewerkt met nogal wat soorten materialen waaronder mooie stoffen. Velvet stof is er daar eentje van. Deze zachte en rijk ogende stof is vervaardigd van zijde of katoen. Het staat ook wel te boek als fluweel. Gespannen over je eetkamerstoelen krijg je met velvet een luxueuze uitstraling in je eethoek. De weeftechniek is er een met openstaande lusjes. Als die lusjes worden doorgesneden, ontstaan er kleine haartjes. En dat is ook het zachte dat je voelt als je fluweel aanraakt. De haartjes geven visueel bovendien een hele aangename glans aan de stof. Velvet en meubels gaan goed samen want de stof is behoorlijk slijtvast.

Koninklijke stof op je stoelen

Aai eens over het velvet, je strijkt dan de haren in een andere richting. Dat heeft een kleurverandering tot gevolg. Zo krijgt een stoel van velvet een wisselende kleurdynamiek. Velvet is overigens geen velours. Die stof is wat zwaarder en eerder geschikt voor gordijnen. Bovendien wordt velours vaak opgeruwd. Dat komt de structuur ten goede maar de glans niet. Stoelen met velvet stof geven het hele interieur een rijke uitstraling.

Stoelen kopen van velvet en daarna makkelijk onderhouden

Ga je stoelen kopen met velvet stof dan heb je slijtvaste stoelen die water- en vuilafstotend tegelijk zijn. Dat is mooi. Echter kun je soms ook een soort zitspiegel in de zitting krijgen, een schaduw in de stof zelf. Velvet kan ook redelijk tegen zonlicht; het verkleurt dan ook niet snel. Met goed onderhoud is er weinig aan de hand. Twee keer per jaar behandelen met een velvet care kit, geeft de stoelen een goede reiniging. Tegelijk verbetert de water afstoot en is de stof weer goed bestand tegen vlekvorming. Het overige onderhoud is dat je de haartjes van de stof geregeld even moet opruwen. Dat is niets anders dan de haartjes in een tegengestelde richting omhoog wrijven. Zo zijn ze niet langer platgedrukt en dat voorkomt de zitspiegel waar net al over gesproken werd.

Velvet stoelen kopen in een warm gamma van kleuren

Het mooie van velvet is dat het in vele kleuren beschikbaar is. Zo kun je stoelen kopen met oud roze velvet, okergele stof, met de kleuren koper, taupe of groen en ook zwart. Je kunt dus de kleur afstemmen op je eigen woonstijl. Vooral woonstijlen die romantiek en warmte koesteren, zijn ideaal voor velvet. Los daarvan is het comfort altijd goed want je hebt steevast een zachte zit. Velvet neemt de lichaamstemperatuur snel over zodat je na een tijdje het idee krijgt dat je op een voorverwarmde stoel zit. Het is ook nog eens geschikt voor huisdieren die natuurlijk veel haren verliezen. Even de stofzuiger overheen en de haren zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. 

Velvet zet meteen de toon in huis

Je moet het natuurlijk wel aandurven, stoelen kopen met velvet stof. Ze zijn nogal opvallend en hebben een air van luxe en standing. De laatste jaren is fluweel wel heel trendy, niet alleen als meubelbekleding maar ook in de mode en als gordijnstof. De echt diepe kleuren en de fijne licht weerschijn maken deze stof zo geliefd. Ga bij interesse in nieuwe stoelen snel naar Tomassotables.com!