Hier moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen

zonnepanelen

Wil je zelf zonnepanelen Doetinchem plaatsen? Hiermee bespaar je natuurlijk heel wat kosten, maar je moet wel op een aantal dingen letten. In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

1. Ontwikkel een legplan

Om ervoor te zorgen dat je de ruimte op je dak maximaal gebruikt en dat de zonnepanelen mooi liggen, is het aan te raden om van te voren een legplan te ontwikkelen. Hiermee kun je ook bepalen of je de zonnepanelen beter allemaal staand of allemaal liggend kunt plaatsen.

zonnepanelen

2. Gebruik dummypanelen

Helaas zijn er op elk dag wel bepaalde stukken waar je geen zonnepanelen kunt leggen. Hierdoor wordt het minder één geheel. Om toch wel één geheel te creëren en je dak er strak uit te laten zien, kun je gebruikmaken van dummypanelen. Deze panelen leveren geen stroom, maar hiermee kun je wel eenvoudig de hoeken en gaten opvullen.

3. Ga voor symmetrie

Dit is iets wat je eigenlijk ook in je legplan moet meenemen: symmetrie. Als je dak niet symmetrisch is, geeft dit een veel chaotischere en minder mooie indruk. Plaats daarom aan de linker- en rechterzijde van het dak evenveel zonnepanelen op dezelfde wijze.