Geen vrijheid in huis

In dit artikel schrijven we over situaties die voorkomen in bijvoorbeeld gezinnen of stelletjes die samen wonen maar niet het gevoel hebben dat ze iets kunnen doen zonder ‘per se’ rekening te moeten houden met anderen. Je wilt toch ook gewoon rustig wanneer je wilt beton cire laten aanbrengen? Of wat dacht je van het creëren van een sportkamer van de niet gebruikte kamer in het huis? Wil je weten hoe je met zulke situaties om kan gaan en hoe je meer vrijheid kan krijgen? Lees dan gauw verder, alle tips die je nodig zult hebben zal je hier kunnen vinden.

Communicatie

Je hebt een idee, je wilt beton cire laten aanbrengen. Dit moet je toch gewoon kunnen doen? Ook al wilt je echtgenote het niet of kan het niet omdat je kinderen niet een paar dagen tegen overlast kunnen van het harde werken. Het belangrijkste in deze situatie is dat je begrip moet hebben voor het feit dat je rekening moet houden met anderen. Het is misschien vervelend, maar als vader, moeder of echtgenoot heb je eenmaal verantwoordelijkheden voor elkaar. Met deze juiste instelling kan je nu communiceren over je wens, wanneer je begrip toont en luistert naar de ander worden ze minder defensief en zullen ze ook sneller naar jou luisteren. Zo kan je toch een kans maken om je wens waar te maken.

Meer vrijheid

Maak je grenzen duidelijk. Nu je het communicatiegedeelte onder de knie hebt moet je ervoor zorgen dat zij ook jouw grenzen leren kennen. Doe dit zo praktisch mogelijk zodat de rollen omgekeerd zijn en andere begrip beginnen te tonen naar jou. Een andere ‘key to freedom’ is het simpele en oud bekende gezegde van geven en nemen. Als je laat zien dat jij open staat voor ideeën van anderen en het toe laat om hun vrijheid te geven zullen zij dat ook veel sneller doen voor jou. Dus wil je vrijheid, geef vrijheid. En zo kan je zeker beton cire laten aanbrengen.