Examen PDB voor boekhouddiploma

Examen PDB

Wie het examen PDB haalt, ontvang een diploma voor boekhouden op mbo-4 niveau. En dat staat mooi op je cv, zo’n diploma. PDB staat voor praktijkdiploma boekhouden. Je moet voor dit diploma dus wel een examen PDB doen en ook dit examen halen. Maar bij Fabius opleidingen bereiden ze je goed voor op het examen PDB. Het slagingspercentage bij Fabius ligt een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Dus als je een examen PDB wil halen, is dit een goede keuze. 

Geen vooropleiding nodig

Ter voorbereiding op het examen PDB bij Fabius opleidingen, volg je 28 weken lang les. Je hoeft maar eens per week naar de les. Je hebt dus in totaal 28 lessen. Je hebt geen vooropleiding nodig om deze opleiding voor het praktijkdiploma boekhouden te volgen, maar er wordt wel een bepaalde kennis van je verwacht. Deze kennis is vergelijkbaar met wat je kunt leren in de basiskennis calculatie en basiskennis boekhouden bij Fabius opleidingen. Dit zijn beide cursussen van 8 weken die worden afgesloten met een examen. 

Examen PDB

Invulling van de opleiding

Na het examen PDB heb je dus een diploma. In de 28 weken of 28 lessen, worden drie onderdelen behandeld. Twee daarvan duren 9 weken. Dit zijn kostencalculatie en financiering. Je besteedt dus 9 weken of 9 lessen aan kostencalculatie en ook 9 weken of 9 lessen aan financiering. De overige 10 weken of 10 lessen worden besteed aan het onderdeel bedrijfsadministratie. Na deze drie onderdelen ben je op het examen PDB voorbereid en kun je dit examen met een voldoende afronden. Dan ontvang je je praktijkdiploma boekhouden