De voordelen van muurisolatie

Wall construction showing cavity wall insulation built to UK code

Door je muren gaat veel warmte verloren, waardoor muurisolatie zeer rendabel is. Muurisolatie kan op een drietal manieren. Je kunt ten eerste de spouw tussen je buiten- en binnenmuur isoleren. Tevens kun je jouw buitenmuur isoleren, wat beter bekend staat onder de noemer gevelisolatie. Als laatste kun je ook je binnenmuur isoleren. Wat voor jou de beste optie is, is afhankelijk van je muur. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan bij een deskundig isolatiebedrijf, zoals de Isolatiespecialist, en zie wat de opties voor jou zijn. 

Het besparen met muurisolatie

Er zitten veel voordelen aan het isoleren van je muren. Vooral spouwmuurisolatie passen veel mensen toe, omdat het tot een besparing in je energiekosten van maar liefst 25% procent leidt. In een tussenwoning bespaar je daarom tot wel €260 per jaar. In een vrijstaand huis kan dit bedrag zelfs oplopen tot €1000 jaarlijks. Door dit rendement heb je de investering in minder dan vier jaar terugverdiend. Bovendien krijg je van de overheid subsidie, wanneer je meerdere isolatie klussen tegelijk onderneemt. 

Met muurisolatie zit je warmer of koeler in je huis

Het belangrijkste aspect van het isoleren van je muren is dat je in een warmer huis woont, waardoor je dus minder hoeft te stoken. Dit is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar je draagt ook bij aan een lagere CO² uitstoot van je huishouden. En dat is weer gunstig voor het milieu. Door het minimale warmteverlies heb je een groter wooncomfort. In de zomer werkt het daarnaast omgekeerd. Dan wordt de koelte door muurisolatie binnen gehouden, waardoor je zelfs bij buitentemperaturen van 35 graden Celsius of meer thuis het lekker koel hebt.

Weg met dat ongedierte

Door het wegwerken van vochtproblemen, heb je een drogere lucht in huis waardoor het huis ook sneller kan opwarmen. Is de luchtvochtigheid lager, heb je tevens te maken met een frissere lucht in huis. Dit is beter voor je gezondheid. Wat ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving is de afwezigheid van schimmelvorming, een verminderde kans op ongedierte in je muren en een verminderde kans op huisstofmijt. 

Het isoleren van de muren is voor altijd

Of je nu de spouwmuur isoleert of de binnen- of buitenmuur van je woning, muurisolatie is voor altijd. Alleen de beste isolatiematerialen worden ingezet om de isolatie klus te klaren. Vaak gaat de isolatie even lang mee als de woning zelf. Als je een keer investeert in goede isolatie, ben je er voor altijd af. Gevelisolatie heeft zelfs als voordeel nog dat het waarde toevoegt aan je huis. Je buitengevel krijgt immers een opknapbeurt, wat waardeverhogend werkt op de woningmarkt. 

De voordelen van gevelisolatie

Niet alleen heeft muurisolatie een positief effect op de woningwaarde van je huis. Het isoleren van je buitenmuur heeft ook nog effect op de bescherming van je muur tegen extreme temperatuurverschillen. Dit voorkomt schade door spanningsverschillen. Zo zullen je buitenmuren niet langer geteisterd worden door hittegolven in de zomer, die wel eens kunnen leiden tot wat barstjes in de stenen. Gevelisolatie beschermt jouw buitenmuren hiertegen. Twijfel dus niet te lang en ontdek wat Isolatiespecialist.nl te bieden heeft.