De voordelen van een stalen eettafel

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan wensen je veel succes, want er is zoveel keuze dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Tenzij je al een duidelijk beeld hebt van wat je wil en van welke materialen de tafel moet zijn gemaakt. Maar als je nog geen idee hebt kan het lastig zijn. Gelukkig zijn wij er dan om je een beetje op weg te helpen. In onze blog zoomen we wat dieper in op de stalen eettafel. Waarom zou je een tafel van staal kopen en van welke voordelen kun je genieten? Lees snel verder.

Ga voor de stoere look in je eetkamer of woonkeuken met stalen eettafel 

Qua uiterlijk ga je met een stalen eettafel voor de stoere look in je eetkamer of woonkeuken. Of in de woonkamer als je daar je eethoek wil positioneren. In een moderne of industriële inrichting zou een tafel van staal dus uitstekend tot zijn recht komen. Maar dat wil niet zeggen dat een stalen eettafel niet in een ander interieur past. Je zou ook een eettafel van staal met een tafelblad van een ander materiaal, zoals hout of natuursteen kunnen kiezen. Dan krijgt de tafel een compleet andere uitstraling die dan ook weer beter past bij andere soorten inrichtingen, zoals een klassiek of landelijk interieur.

Stalen eettafel met een tafelblad van andere materialen

Een stalen eettafel hoeft niet alleen van staal te zijn. Het frame en de poten zijn dan van staal gemaakt, maar het tafelblad mag ook van een ander materiaal zijn gemaakt. Denk dan aan materialen, zoals hout, natuursteen of keramiek. Op die manier kun je de tafel een compleet andere look geven, maar het kan ook een praktische overweging zijn. Ondanks dat een stalen eettafel qua onderhoud en gevoeligheid voor hitte en vocht van de genoemde materialen wel de beste keuze is.

De voordelen van een stalen eettafel

De kwaliteit en de duurzaamheid van een eettafel staan altijd voorop en een stalen eettafel is een duurzaam meubel. Staal is stevig, heeft een flinke draagkracht en is waterbestendig. Staal is ook onderhoudsvriendelijk. Wat natuurlijk een mooi voordeel is. Een ander voordeel is dat je ook enorm veel keuze hebt uit verschillende vormen en maten. Met dank aan het feit dat staal ook heel eenvoudig en relatief goedkoop te bewerken is.

De prijs 

Eettafels zijn relatief duur, maar de prijs is ook afhankelijk van de materialen die je kiest. Wil je echt met een beperkt budget werken? Dan is een tafel van kunststof de meest voor de handliggende keuze. Terwijl je er rekening mee moet houden dat de kwaliteit en levensduur van de tafel een stuk minder is dan bij een tafel van bijvoorbeeld hout of glas. De stalen eettafel heeft op dit vlak wel een voordeel, want het is duurzaam, maar ook nog eens relatief goedkoop. Zo kun je dus voor een scherpe prijs niet alleen een mooie, maar ook nog eens een hoogkwalitatieve eettafel aanschaffen. Wat wil een mens nog meer.

Ben je ook benieuwd naar de andere mogelijkheden? Bekijk dan ook zeker eettafel natuursteen.